Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.11.2023
Perehdytys suomalaiseen työpaikkaan - Työkirja uudelle työntekijälle

Perehdytys suomalaiseen työpaikkaan - Työkirja uudelle työntekijälle

Tekijä(t): Kössi Elisa, Laakso Tiina, Lindholm Marju, Lumikare Anu, Seikola Juuliska & Vähäkangas Marjo

ISBN: 978-952-216-855-9

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 164

50 s., 2023

Jos ei ole syntynyt Suomessa, monet suomalaiseen työelämään liittyvät asiat voivat olla vieraita. Työpaikalla jokainen on oman kulttuurinsa edustaja sen lisäksi, että jokainen hoitaa omaa työtehtäväänsä. Teemme herkästi oletuksia toisistamme. Joskus ihmisten on vaikea ymmärtää toisiaan tai ihmisten välille syntyy ristiriitoja.

Näissä tilanteissa aito halu selvittää asioita auttaa monta askelta eteenpäin. Tämän työkirjan avulla selviää monta asiaa. Sen avulla uusi työntekijä tutustuu suomalaiseen työelämään ja sen käytäntöihin. Työkirjan avulla työntekijä voi perehtyä asioihin itsenäisesti työnantajan antaman perehdytyksen lisäksi.

Työkirja on tehty kaikille työpaikoille sopivaksi. Kaikki asiat siinä eivät siis välttämättä koske kaikkien työtä. Työkirjassa on myös tehtäviä eri aiheista sekä avoimia kohtia, joihin työntekijä voi kirjoittaa omaa työtään koskevia tietoja ja yhteystietoja. Lisäksi lopussa on lomakkeet perehdytyksen väli- ja loppuarvioinnille.

(pdf-tiedosto, 879.8 Kt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.