Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2020
Terveys ja hyvinvointi maahanmuuttajien kotoutumisen edistämisessä – MARJAT-hankkeen satoa

Terveys ja hyvinvointi maahanmuuttajien kotoutumisen edistämisessä – MARJAT-hankkeen satoa

Tekijä(t): Anu Puodinketo-Wahlsten & Ritva Laaksonen-Heikkilä (toim.)

ISBN: 9789522167347 (painettu)

ISBN: 9789522167354 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 260

45 s., 2019

MARJAT-hankkeen tavoitteena oli maahanmuuttajien kotoutumisen edistäminen terveyden ja hyvinvoinnin keinoin. Julkaisussa esitellään hankkeen toimintaa ja sen aikana tuotettua materiaalia. Se tarjoaa tietoa ja käytännön esimerkkejä maahanmuuttajien tarpeista, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä sekä osallisuuden vahvistamisesta.

Maahanmuuttajataustaisten kohtaamiseen ja palvelujärjestelmän kehittämiseen tarvitaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työtä tukevaa tietoa ja välineitä. Julkaisussa esitellään hankkeen aikana toteutettuja materiaaleja ja innovaatioita sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille toteutettuja koulutuksia. Näin edistetään maahanmuuttajien kotoutumista tukemalla heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Lisäksi kehitetään järjestöissä toimivien ja terveysalan ammattilaisten osaamista. Julkaisussa kannustetaan alueelliseen yhteistyöhön julkisen sektorin ja järjestöjen sekä koulutusorganisaatioiden välillä.

MARJAT-hanketta on rahoittanut EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF).

(pdf-tiedosto, 4,91 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.