Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2020
Vähähiiliset satamatoiminnot. Nestemäisen maakaasun päästöjen skenaariot ja mittaus merikuljetusketjussa – loppuraportti

Vähähiiliset satamatoiminnot. Nestemäisen maakaasun päästöjen skenaariot ja mittaus merikuljetusketjussa – loppuraportti

Tekijä(t): Pekka Räisänen, Marko Piispa & Mikko Nykänen

ISBN: 9789522166500 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 238

37 s. & 6 liites., 2017

Raportissa valotetaan merikuljetusketjun maakaasun käytön ja mahdollisten onnettomuuksien kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi kartoitetaan maksimipäästöjä ja verrataan niitä jatkuviin päästöihin. Vertailukohtina käytetään mm. rekkaliikenteen, autolautan, terästehtaan ja maatalouden päästöjä. Liitteessä esitetään myös tehtyjen mittauksien tuloksia maakaasupitoisuuksille tankkaustilanteessa.

Nesteytetyn maakaasun (Liquified Natural Gas, LNG) tuotannon ja kuljetusketjun päästöt ja palamattoman metaanin päästöt moottorin läpi ovat merkittäviä paitsi ilmaston myös talouden kannalta. Suomen alueen toimintojen osuudet merikuljetusketjuissa ovat kuitenkin suhteellisen pieniä.

(pdf-tiedosto, 5,16 MB)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.