Sivu päivitetty 8.12.2016
Hammasteknikko (AMK)

Hammasteknikko (AMK)

Hammasteknikkona työskentelet suun terveydenhuollon asiantuntijana, joka suunnittelee ja valmistaa erilaisia hammasproteeseja ja oikomiskojeita yhteistyössä hammashoitohenkilökunnan kanssa. Jokainen proteesi valmistetaan yksilöllisesti kullekin asiakkaalle ja hammasteknikko vastaa niiden teknisestä toteutuksesta. Hammasteknisessä työssä yhdistyvät perinteinen käsityö ja nykypäivän teknologiat, kuten tietokoneavusteinen töiden suunnittelu, automatisoidut jyrsintäkoneet ja 3D-tulostus.

Suurin osa hammasteknikoista työskentelee yksityisissä hammaslaboratoriossa tai erikoishammasteknikon potilasvastaanotoilla, sekä yrittäjinä omissa hammaslaboratorioissa. Työmahdollisuudet voivat olla myös myynti- ja konsultointitehtäviä alan hammastarvikeliikkeissä tai asiantuntijatehtäviä alan tutkimusyksiköissä tai alalle materiaaleja valmistavissa yrityksissä.

Hammasteknikko

Opinnot sisältävät luento-, verkko- ja simulaatio-opetusta, itsenäistä opiskelua sekä harjoittelua. Opiskelusta suuri osa toteutetaan simulaatioympäristössä, jotka vastaavat hammaslaboratorio-olosuhteita ja käsityönä tehtävät harjoitustyöt vastaavat kliinisiä potilastapauksia työelämästä. Käsityön lisäksi hammasteknikkojen käytössä on tekniikkaa ja automatisoituja koneita, joiden kehitys edistyy nopeasti. Osa harjoittelusta toteutuu kaupallisissa harjoittelulaboratorioissa ympäri Suomen.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • mahdolliset terveydelliset vaatimukset
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä (linkki aukeaa n. 6 kk ennen hakuajan alkamista)

Aiemmista tiedoista poiketen koulutus ei ole mukana kevään 2017 yhteishaussa. Seuraava hakuaika ei ole tiedossa.