Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.6.2023
Insinööri (AMK), kemiantekniikka

Insinööri (AMK), kemiantekniikka

Monimuotokoulutus

Kemiantekniikan monimuotokoulutuksesta valmistut insinööriksi. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia esimerkiksi käyttö-, suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, itsenäisenä yrittäjänä sekä alaan liittyvissä viranomaistehtävissä. Insinöörin ammatti on hyvin monipuolinen.

Koulutus sopii laitteista, kemiasta, elektroniikasta ja tietotekniikasta kiinnostuneille. Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena eli ne mahdollistavat työssä käymisen opiskelun ohessa. 

Opiskele kemiantekniikan insinööriksi työn ohessa

Monimuoto-opiskelussa yhdistyvät verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja kontaktiopiskelu. Opiskelu edellyttää aktiivista opiskeluotetta, motivaatiota sekä halua ja kykyä ottaa vastuuta omasta oppimisesta. Lähiopetusta on 2-3 arkipäivänä kuukaudessa. Lähijaksojen välillä opiskelua tukevaa aikataulutettua etäohjausta on lähes viikoittain, yleensä ilta-aikaan.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Henkilökohtaisessa oppimissuunnitelmassa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankittu koulutukseen soveltuva osaaminen ja osa opinnoista voidaan hyväksilukea aiemman osaamisen tai koulutuksen perusteella. Opinnot on suunniteltu neljälle vuodelle, mutta jos opiskelijalla on aiempia tutkintoon soveltuvia opintoja ja taitoja tai valmius nopeampaan työtahtiin, on nopeampi eteneminen opinnoissa mahdollinen.

Millaista kemiantekniikan opiskelu on?

Insinööri (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä ja suunniteltu kesto 4 vuotta, mutta nopeampikin etenemistahti on mahdollinen. Kemiantekniikan opintoihin kuuluu teoreettisia opintoja, laboratorioharjoituksia, projektiopintoja, harjoittelua työelämässä ja opinnäytetyö.

Kemiantekniikan insinöörikoulutus antaa sinulle vahvan teknisen perusosaamisen mittaus- ja laitetekniikasta sekä laadunhallinnasta. Koulutuksen perustana on luonnontieteellinen osaaminen; kemia, matematiikka ja fysiikka. Perusopinnoissa hankit luonnontieteiden lisäksi elektroniikan, ohjelmoinnin, analytiikan ja laitetekniikan osaamista. Ammattiopinnoissa pääset soveltamaan ja syventämään oppimaasi esimerkiksi anturiteknologian, diagnostiikan ja terveysteknologian näkökulmasta. Yleiset työelämätaidot, kuten projektiosaaminen, ongelmanratkaisutaidot, kommunikointi- ja raportointitaidot sekä kestävän kehityksen huomioiminen kehittyvät opintojen aikana.

Turun ammattikorkeakoulussa kemiantekniikkaa opiskellaan Kupittaan kampuksella. Oppimisympäristönä on monipuoliset ja modernit tilat. Laboratoriomme ovat ajanmukaisia ja hyvin varusteltuja opiskelijoiden, tutkijoiden ja yritysten yhdessä käyttämiä työskentelytiloja. Turun ammattikorkeakoulussa opiskelijat pääsevät osaksi moniammatillista yhteisöä esimerkiksi projektityöskentelyn kautta.

Yksi kemiantekniikan koulutuksen oppimis- ja tutkimusympäristöistä on Labriikki, jonka toimintaan voit tutustua videolla:

Tutkinnon jälkeen

Opinnot antavat mahdollisuuden työllistyä monipuolisesti mittaus- ja laitetekniikan sekä prosessiteollisuuden yrityksiin.  Työnantaja voi olla lääke- ja diagnostiikkateollisuus, elintarviketeollisuus tai analyysilaitteita valmistava yritys. Valmistunut insinööri voi työskennellä esimerkiksi prosessi-insinöörinä, laadunvalvontainsinöörinä, projekti-insinöörinä, teknisenä myyjänä tai ostajana. Myös viranomaistehtävät ovat mahdollisia. Kokemuksen myötä uramahdollisuudet monipuolistuvat vaativiin asiantuntijatehtäviin sekä esimies- ja johtotehtäviin. 

Insinööritutkinto avaa myös monia mahdollisuuksia jatko-opintoihin suomalaisten ja ulkomaisten yliopistojen DI- ja maisteriohjelmissa. Kahden vuoden työkokemuksen jälkeen voi hakeutua opiskelemaan myös ammattikorkeakoulujen Master-koulutukseen, joka on 60 opintopisteen laajuinen käytännönläheinen jatko-opintokokonaisuus. Sinulla on myös mahdollisuus halutessasi hakeutua diplomi-insinööriopintoihin heti insinööri (AMK) -tutkinnon suoritettuasi. Hyvin suorat polut diplomi-insinöörin tutkintoon löytyvät Turun yliopiston koulutuksiin  sekä Åbo Akademin englanninkielisiin koulutuksiin. 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • Syksyn yhteishaku 4. – 14.9.2023 klo 15.00.

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja/tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • syksyn polkuopintohaku 23.11.-7.12.2023

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.
Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla Suomen kielen näyttökokeita järjestetään keväisin ja syksyisin, löydät tarkemmat aikataulut edellä olevasta linkistä. Näyttökokeet järjestetään Turun AMK:n Kupittaan kampuksella.