Sivu päivitetty 4.6.2019
Insinööri (AMK), konetekniikka

Insinööri (AMK), konetekniikka

Konetekniikan insinöörikoulutus antaa sinulle vahvan teknisen perusosaamisen, jota tarvitaan monissa työtehtävissä teknologiateollisuudessa. Opinnoissasi painottuvat itsenäinen ote ja monipuolisuus. Pääpaino on käytännönläheisessä opetuksessa, johon liittyvät monipuoliset laboratoriotyöt ja projektit nykyaikaisissa laboratorioissamme. 

Konetekniikan insinöörit ovat erittäin haluttuja työmarkkinoilla. Varsinais-Suomen meri- ja metalliteollisuuden hyvät tulevaisuuden näkymät houkuttelevat nuoria opiskelemaan konetekniikkaa Turun ammattikorkeakouluun, koska insinööriosaamiselle on kysyntää ja uramahdollisuudet ovat erinomaiset.

Koulutuksen vahvat perusopinnot ja monipuoliset suuntautumispolut mahdollistavat sijoittautumisen erilaisiin yrityksiin ja työtehtäviin. Tyypilliset tehtävät löytyvät suunnittelutoimistoista, teollisuusyrityksistä, energialaitoksista sekä tuotannon ja teknisen kaupan tehtävistä. Kokemuksen myötä uramahdollisuudet monipuolistuvat vaativiin asiantuntijatehtäviin sekä esimies- ja johtotehtäviin.

Käytännönläheistä opiskelua valitsemallasi erikoistumisalalla

Konetekniikan opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä, teoriaosaamista unohtamatta. Ammattiopinnot toteutetaan teoriaa ja käytännön harjoitustöitä yhdistämällä, yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Perusopinnoissa saat koneinsinöörin ammatissa tarvittavan matemaattisluonnontieteellisen osaamisen, koneteknisen perusosaamisen sekä kieli-, talous- ja vuorovaikutustaidot. Ammattiopinnoissa perehdyt valitsemasi erikoistumisalan tekniikkaan ja toimintaympäristöön tarkemmin: 

Koneautomaatiotekniikassa käsiteltäviä aihealueita ovat muun muassa automaation ohjausjärjestelmät, teollisuusrobotiikka, konenäkö- ja sensoritekniikka sekä kenttäväylät. Opiskelijoiden labrafiiliksiä voit seurata Instagramissa tunnisteella #roboturku. Koneautomaation opinnot antavat sinulle hyvät eväät automaatiolaitteiden suunnitteluun ja ohjelmointiin sekä kokonaisymmärryksen automaatiosta osana tuotantoa. 

Meritekniikassa käsiteltäviä aihealueita ovat muun muassa laivanrakennus, offshore ja telakkatekniikka. Meritekniikan opinnoissa perehdyt meriteollisuuden eri toimijoihin ja toimintoihin, kuten telakka- ja veneteollisuuteen. Pääset jo opiskeluaikana kontaktiin kansainvälisen teollisuudenalan verkostojen kanssa, sekä tutustut suurten projektien toteuttamiseen ja hallintaan. 

Moottori- ja energiateknologiassa käsiteltäviä aihealueita ovat muun muassa voimalaitos- ja virtaustekniikka, diesel- ja kaasumoottorit sekä kunnossapito- ja kylmätekniikka. Opinnoissa hyödynnetään tietokoneohjelmia, joilla mallinnetaan virtausta, lämmönsiirtoa, voimalaitosprosesseja ja mäntämoottoreita, sekä tehdään monipuolisia laboratorioharjoituksia. 

Muotoiluun erikoistuneena insinöörinä osaat suunnitella ymmärrettäviä ja toimivia, esteettisesti käyttäjää miellyttäviä, tuotannollisesti järkeviä sekä kaupallisesti menestyviä tuotteita ja palveluja osaksi erilaisia käyttö- ja työympäristöjä. Muotoiluinsinöörin työssä keskeistä on käyttäjä- ja asiakaslähtöisyyteen perustuva ihmisen ja järjestelmän vuorovaikutuksen syvällinen ymmärtäminen sekä tuotekehitysprosessin hallinta. Nämä muodostavat sinulle vankan pohjan esimerkiksi käyttäjäkokemuksen (UX) ja käyttöliittymien suunnitteluun (UI) ja toimintaan suunnittelutiimissä. 

Tuotantotekniikassa käsiteltäviä aihealueita ovat muun muassa FM-järjestelmät, CNC-koneet, lasertekniikka, lean, levytyö, liitostekniikat ja koneistustekniikka sekä ainetta lisäävä valmistus (3D-tulostus), tuotantoautomaatio ja teollisuusrobotiikka. Tuotantotekniikan opinnoissa perehdyt paitsi valmistusmenetelmiin syvällisemmällä tasolla, myös valmistuksen tietojärjestelmiin, työvälinesuunnitteluun, laatuun sekä tuotannon suunnitteluun ja johtamiseen.

Tuotekehitystekniikassa käsiteltäviä aihealueita ovat muun muassa 3D-suunnittelu, simulointi, mallinnus ja tuotetiedon hallinta (PDM/PLM). 

Konetekniikan koulutus tarjoaa perustutkinnon lisäksi muun muassa seuraavia pätevyyksiä, joita työnantajat arvostavat: sähkötyöturvallisuus-, työturvallisuus- ja tulityökortit sekä 3D-suunnittelijan sertifikaatti (CSWA).

 

 

 

Kevään 2019 yhteishaku

Näytä lisää

Lisätietoa Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

 

Valintakoe

Kevään 2019 yhteishaun valintakoe on tekniikan alan valtakunnallinen valintakoe, joka järjestetään 29.5.2019 klo 10-12.30.

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Tutustu ohjeisiin huolella ennen kokeeseen saapumista. 

Valintakoneen ennakkoaineisto on luettavissa verkossa sivulla http://teliennakko.metropolia.fi/ kaksi viikkoa ennen koetta 15.5.–29.5.2019 välisenä aikana. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana valintakokeessa.

  • Saadakseen valintakoetuloksen hakijan tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakukohteessa. Näin menetellessään hakija saa koetuloksen kaikkiin insinööri- ja laboratorioanalyytikkokoulutuksen, rakennusmestarikoulutuksen, rakennusarkkitehtikoulutuksen suuntautumisvaihtoehdon hakutoiveisiinsa.  Lisätietoa tekniikan alan valintakoeyhteistyöstä. 
     
  • Todistusvalinnassa hyväksytyn ei tarvitse osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen. Jos hakija ei tule valituksi todistusvalinnan valintajonosta, hänen tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakukohteessa.

Hakukohde: Insinööri (AMK), konetekniikka  

Aika: ke 29.5.2019 klo 9.30 - 12.30
Paikka: Turun AMK, Sepänkatu 1, Turku

Ohjeistus kokeeseen
Saavu koepaikalle viimeistään noin klo 9:20. Valintakoe alkaa klo 10:00 ja kokeen kesto on 2,5 tuntia.

Mukaasi tarvitset       

  • kirjoitusvälineet 
  • henkilöllisyystodistuksen, ajokortin tai passin (tarkastetaan valintakokeen yhteydessä)

Laskinta ja taulukkokirjaa ei saa käyttää.

Valintakoe on maksuton.

Paikoitustilaa löytyy kampusalueelta rajallisesti, joten suosi julkisia kulkuvälineitä, jos mahdollista. Jos käytät julkisia kulkuvälineitä, tarkista aikataulut ja varaudu myös mahdollisiin myöhästymisiin. Varauduthan siihen, että joudut käyttämään maksullista pysäköintiä, mikäli tulet omalla autolla.

Valintakoe on 2-3 tuntia kestävä kirjallinen koe. Siinä mitataan motivaatiota, loogista ajattelua ja ongelmaratkaisukykyä sekä luonnontieteiden ja matemaattisten aineiden perustietämystä. Kokeeseen osallistuva voi valita joko suomenkieliset tai ruotsinkieliset tehtävät. Koe on yhteinen pohjakoulutuksesta riippumatta. Laskimen käyttö valintakokeessa on kielletty. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Kokeessa on saavutettava vähintään 10 pistettä maksimiarvosta 40 pistettä.

 

 

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Sarjan uusimmalla kaudella opiskelijaelämästään kertoo Ilona, konetekniikan 1. vuoden opiskelija. Seuraa Ilonan ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:

 

Kuvia koulutuksesta