Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.10.2023
Insinööri (AMK), konetekniikka

Insinööri (AMK), konetekniikka

Konetekniikan monimuotokoulutus

Konetekniikan insinöörikoulutus antaa sinulle vahvan teknisen perusosaamisen, jota tarvitaan monissa työtehtävissä teknologiateollisuudessa. Opinnoissasi painottuvat itsenäinen ote ja monipuolisuus. Pääpaino on käytännönläheisessä opetuksessa, johon liittyvät monipuoliset laboratoriotyöt ja projektit nykyaikaisissa laboratorioissamme.

Konetekniikan insinöörit ovat erittäin haluttuja työmarkkinoilla. Varsinais-Suomen meri- ja metalliteollisuuden hyvät tulevaisuuden näkymät houkuttelevat opiskelemaan konetekniikkaa Turun ammattikorkeakouluun, koska insinööriosaamiselle on kysyntää ja uramahdollisuudet ovat erinomaiset. Valmistumisesi jälkeen tyypillisiä toimenkuvia sinulla on mm. asiantuntija-, suunnittelu-, kehitys-, tuotanto-, käyttö-, myynti-, koulutus-, laadunvarmistus-, tutkimus- ja johtotehtävät teknologiateollisuudessa. Valmistuttuasi omaat valmiudet myös oman yrityksen perustamiseen.

Opiskele joustavasti työn ohessa

Insinööri (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Se koostuu perus-, ammatti- ja vapaasti valittavista opinnoista sekä harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Konetekniikan monimuotokoulutuksessa erikoistumisalana on koneautomaatiotekniikka ja tuotantotekniikka.

Opetus on monimuoto-opetusta, joka koostuu asiantuntijaluennoista, itsenäisestä etätyöskentelystä, ryhmätehtävistä ja verkko-opiskelusta. Opetuksessa hyödynnetään verkko-oppimisalustaa. Kontaktiopiskelu tapahtuu lähipäivinä, joita on 2-4 päivää kuukaudessa (keskimäärin noin 2 lähipäivää kuukaudessa) ja lähipäivät ovat pääsääntöisesti arkipäiviä. Tämän lisäksi opiskelua tukevaa ohjausta on viikoittain (keskimäärin 1 ilta viikossa) etäohjauksena. Opiskelu on mahdollista päivätyön ohessa, kuitenkin niin, että lähipäiville osallistuminen on ensisijaisen tärkeää.

Insinööri (AMK) -tutkinto avaa monia mahdollisuuksia jatko-opintoihin suomalaisten ja ulkomaisten yliopistojen DI- ja maisteriohjelmissa. Hyvin suorat polut diplomi-insinöörin tutkintoon löytyvät Turun yliopiston ja Åbo Akademin koulutuksiin. Lisäksi Turun AMK:n konetekniikan opiskelijoilla on mahdollisuus jatkaa opintoja Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston sekä Strathclyden yliopiston (Skotlanti) konetekniikan DI-koulutuksissa. Kahden vuoden työkokemuksen jälkeen voi hakeutua opiskelemaan myös ammattikorkeakoulujen Master-koulutukseen, joka on 60 opintopisteen laajuinen käytännönläheinen, työn ohessa suoritettava jatko-opintokokonaisuus.

Tutustu alumnitarinoihin:

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 13.–27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintojen haku heinä-elokuussa 2024

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.