Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.10.2021
Insinööri (AMK), konetekniikka

Insinööri (AMK), konetekniikka

Konetekniikan monimuotokoulutus

Konetekniikan insinöörikoulutuksen tavoite on antaa sinulle vahva tekninen perusosaaminen, jota tarvitaan monissa työtehtävissä teknologiateollisuudessa. Opinnoissasi painottuvat itsenäinen ote ja monipuolisuus. 

Valmistumisesi jälkeen tyypillisiä toimenkuvia sinulla on mm. asiantuntija-, suunnittelu-, kehitys-, tuotanto-, käyttö-, myynti-, koulutus-, laadunvarmistus-, tutkimus- ja johtotehtävät teknologiateollisuudessa. Valmistuttuasi omaat valmiudet myös oman yrityksen perustamiseen.

Opetus on monimuoto-opetusta, joka koostuu asiantuntijaluennoista, itsenäisestä etätyöskentelystä, ryhmätehtävistä ja verkko-opiskelusta. Opetuksessa hyödynnetään verkko-oppimisalustaa. Kontaktiopiskelu tapahtuu lähipäivinä, joita on keskimäärin noin kaksi kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelua tukevaa ohjausta on viikoittain (keskimäärin yksi ilta viikossa) etäohjauksena. Opiskelu on mahdollista päivätyön ohessa, mutta lähipäiviin osallistuminen on ensisijaisen tärkeää.

Insinöörikoulutuksen sisältö

Koulutuksen pääpaino on käytännönläheisessä opetuksessa, johon liittyvät monipuoliset laboratoriotyöt ja projektit nykyaikaisissa laboratorioissamme.

Konetekniikan koulutus koostuu seuraavista opintokokonaisuuksista:

  • ammattiopinnot
  • syventävät opinnot
  • vapaasti valittavat opinnot
  • työharjoittelu
  • opinnäytetyö

Tutustu alumnitarinoihin:

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 25.7. - 5.8.2022

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen.

Linkki opintopolkuun aukeaa keväällä 2022.

Hae polkuopintoihin - Opintopolku.fi