Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.6.2023
Insinööri (AMK), myynti-insinööri

Insinööri (AMK), myynti-insinööri

Monimuotokoulutus

Myynti-insinööri ymmärtää yritystoiminnan kokonaisuuden tekniikan, talouden ja johtamisen näkökulmista. Turun ammattikorkeakoulun myynti-insinöörin opinnot tarjoavat osaamista yritysten väliseen myyntiin, asiakasanalytiikkaan, liiketoiminnan kehittämiseen ja johtamisen eri näkökulmiin. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Opiskelijoista kasvaa aktiivisia, yritteliäitä, itsenäiseen ja tiimityöhön kykeneviä neuvottelutaitoisia ammattilaisia, jotka ovat haluttuja työntekijöitä alueen yritysten piirissä. Valmistuttuaan myynti-insinööri työskentelee yrityksen teknisen myynnin tehtävissä asiakkaiden tarpeita selvittäen ja niihin ratkaisuja etsien. Työskentely vaatii hyviä verkostoitumis- ja vuorovaikutustaitoja niin asiakaskuntaan kuin yrityksen sisälle.

Myynti-insinöörin monimuotokoulutus sopii aktiiviselle, uteliaalle, analyyttiselle ja ryhmätyötaitoiselle oppijalle. Se sopii erityisesti myyntitehtävistä kiinnostuneelle, jolla on halua ja kykyä perehtyä ja selvittää kokonaisuuksia pintaa syvemmältä niihin ratkaisua etsien ja laskien. Myynti-insinöörin työssä tarvitaan myös jonkin verran matemaattisluonnontieteellistä osaamista, joka hankitaan erityisesti opiskelun alkuvaiheessa. Myös ongelmanratkaisukyky, johdonmukaisuus, tarkkuus sekä täsmällisyys edesauttavat insinöörin tehtävissä menestymistä.

Laaja-alainen teknistaloudellinen koulutus

Opiskelijan tutkinto koostuu ydinopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Monimuotokoulutuksessa on mahdollista opiskella joustavasti työn ohessa. Lähiopetus tapahtuu Turussa uudella hienolla Kupittaan kampuksella maanantai- ja keskiviikkoiltaisin. Opiskeluun kuuluu myös itsenäistä opiskelua. 

Opinnoissa korostuvat myyntitaidot, kuten myyntiprosessin hallinta, asiakkuuden hallinta, myynnin johtaminen ja neuvottelutaidot. Myynnin ohella opiskelija saa osaamista toimitusketjunhallintaan, projektityöskentelyyn, tuotantoon, hankintaan ja toiminnanohjausjärjestelmiin. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • ei tiedossa

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.
Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla Suomen kielen näyttökokeita järjestetään keväisin ja syksyisin, löydät tarkemmat aikataulut edellä olevasta linkistä. Näyttökokeet järjestetään Turun AMK:n Kupittaan kampuksella.

Hae polkuopintoihin - Opintopolku.fi

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • ei tiedossa

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja/tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.