Sivu päivitetty 4.3.2019
Kuvataiteilija (AMK), animaatio

Kuvataiteilija (AMK), animaatio

Animaation opinnoissa syvennyt animaatioon omana taiteenlajina ja ilmaisumuotona. Opiskelet 2D/3D- sekä stop motion -tekniikoita, tarinankerrontaa, digitaalisten työkalujen käyttöä, editointia ja äänityöskentelyä.

Syksyllä 2019 alkavan animaation koulutuksen tutkintonimike on kuvataiteilija (AMK). Animaation koulutus toteutetaan osana Turun ammattikorkeakoulun media-alan koulutusta. Aiempi tutkintonimike oli medianomi (AMK).

Opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä alan eri tehtävissä animaattorina, visualistina, peligraafikkona, hahmosuunnittelijana, storyboard-artistina, animaatio-ohjaajana ja käsikirjoittajana riippuen omista valinnoistasi ja kiinnostuksestasi. Animaatiosta valmistuneet työskentelevät myös kuvittajina sekä sarjakuvan parissa.

Perusopinnoissa muodostat käsityksen media-alan toimintaympäristöstä ja lainsäädännöstä sekä työelämästä ja yrittäjyydestä. Opit kirjallista ja kuvallista ilmaisua sekä näiden analysoinnin taitoja. Lisäksi opiskelet kieliä ja vuorovaikutustaitoja, joita tarvitaan mediakentällä entistä enemmän. Animaation syventävät opinnot keskittyvät animaatiolliseen ilmaisuun ja eri toteutustapoihin sekä tekniikoihin, kuten piirros-, nukke- ja 3D-animaatioon. Voit suunnata osaamistasi myös peligrafiikkaan tai valitsemaasi erikoisalaan oman kiinnostuksesi ja opetussuunnitelman tarjonnan mukaan. 

Henkilökohtaisessa oppimissuunnitelmassasi painotat opintojasi kiinnostuksesi mukaan. Yksilöllistä opintopolkua rakennat syventävien ammattiopintojen, vaihtoehtoisten ammattiopintojen ja vapaasti valittavien opintojen valinnoilla, työharjoitteluilla ja projektiopinnoilla sekä opinnäytetyösi aiheen valinnalla. 

Voit tutustua animaation ja elokuvan opiskelijoiden ja alumnien toimintaan Animaation ja elokuvan blogissa sekä Elokuva- ja animaatiokoulutus Turussa Facebook-sivulla.

 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019.

 

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolusta

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Animaation opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 6.3.2019. 

Ennakkotehtävät palautetaan 3.4.2019 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella. Tarkemmat ohjeet palautukseen julkaistaan tällä sivulla ennakkotehtävien yhteydessä.

Lataa ennakkotehtävän materiaalit tästä:

Ennakkotehtävä 2019 (pdf)

Valintakoe

Hakijat kutsutaan 4. - 5.6.2019 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan hakukohteittain noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

Valintakokeen toteuttaa Turun ammattikorkeakoulun media-alan koulutus.

 

Esimerkki aiempien vuosien valintakokeen sisällöstä

Vuoden 2018 media-alan valintakokeen tehtävien aiheet, pistemäärät ja arviointiperusteet 

  • Tehtävä 1: Kirjoitustehtävä. Arviointiperusteet: Kirjallinen ilmaisu: oikeakielisyys, jäsentely. Kuvan tulkinta: analyyttisyys, systemaattisuus, kriittisyys. Annetun tekstin ja luennon hyödyntäminen kuvan tulkinnassa. Pistemäärä: max. 20.
  • Tehtävä 2: Haastattelutehtävä. Arviointiperusteet: Motivaatio ja soveltuvuus alalle. Pistemäärä: max. 20.
  • Tehtävä 3: Kuvakäsikirjoitustehtävä. Arviointiperusteet: Sisällön tiivistämiskyky, aiheen valinta ja tarinan kuvallinen kuljetus. Pistemäärä: max. 15.
  • Tehtävä 4: Käsikirjoitustehtävä. Arviointiperusteet: Tarinan oivaltavuus/idea ja rakenteen toimivuus, tarinan kuljetus ja syy-seuraussuhteiden toimivuus. Pistemäärä: max. 15.
  • Tehtävä 5: Hahmosuunnittelu- ja synopsistehtävä. Arviointiperusteet: Hahmojen karakterisointi ja ilmeikkyys sekä sopivuus elokuvan tyyliin. Pistemäärä: max. 15.
  • Tehtävä 6: Kuvakäsikirjoitustehtävä. Arviointiperusteet: Idean toimivuus ja omaperäisyys, visuaalinen oivaltavuus ja animaatiollinen kerronta, tunnuksen ajallinen hahmotus. Pistemäärä: max. 15.