Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.2.2024
Terveydenhoitaja (AMK)

Terveydenhoitaja (AMK)

Onko sinulla sairaanhoitajan, ensihoitajan tai kätilön koulutus ja haluaisit opiskella vielä terveydenhoitajaksi? Nyt sinulla on mahdollisuus hakea terveydenhoitajakoulutukseen, jossa teoriaopinnot suoritetaan verkossa ja kliininen harjoittelu työelämäympäristöissä. Ensimmäiset kuukaudet (20 op) suoritetaan avoimen AMK:n opintoina. Tämän jälkeen haetaan tutkinto-opiskelijaksi ja suoritetaan loppuaika opinnoista (40 op) tutkinto-opiskelijana. 

Terveydenhoitaja toimii terveyden edistämisen, ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ja kansanterveystyön asiantuntijana. Terveydenhoitajan työssä korostuu valmius toimia yksilön, perheiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan terveyteen liittyvien voimavarojen tukijana ja edistäjänä. Työssä korostuu asiakaslähtöisyys, moniammatillisuus ja itsenäinen päätöksentekokyky.

Koulutukseen voit hakea, jos sinulla on Suomessa suoritettu sairaanhoitaja (AMK), ensihoitaja (AMK) tai kätilö (AMK) -tutkinto tai vastaava opistoasteen tutkinto. Katso tarkemmat hakukelpoisuusehdot Opintopolusta.

Monimuotototeutuksessa verkko- ja lähiopetusta

Terveydenhoitajakoulutuksen teoriaopinnot toteutuvat verkko-opintoina. Orientaatiopäivät, kliininen harjoittelu ja simulaatio-opetus toteutuu lähiopetuksena Turussa. 

Terveydenhoitotyön opintojen tavoitteena on, että sisäistät eettisesti korkeatasoisen terveydenhoitotyön toimintatavan sekä terveyden edistämisen periaatteet. Kehityt eri-ikäisten ihmisten terveysongelmiin vastaajana ja perehdyt terveydenhoitotyön tehtäväalueisiin ja menetelmiin sekä niiden tieteellisiin perusteisiin. Opintojen tietoperustana on hoitotieteeseen pohjautuva hoitotieto, johon liität muiden tieteenalojen tietoperustaa.

Opinnot alkavat lähiopetuksena järjestettävillä orientaatiopäivillä elo-syyskuussa 2023. Syksyn 2023 aikana opiskelet avoimen AMK:n opiskelijana 20 opintopistettä. Syksyn opinnot sisältävät teoriaopintoja pääasiassa verkossa sekä lähiopetuksena toteutuvia simulaatio-opintoja ja projektiharjoittelua. Opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua ja opiskelijan on varauduttava siihen, että vuodessa suoritettavat terveydenhoitotyön opinnot edellyttävät tiivistä sitoutumista opiskeluun.

Suoritettuasi vähintään 20 opintopistettä opinnoista avoimen AMK:n opiskelijana olet hakukelpoinen syksyn erillishaussa, jossa haet tutkinto-opiskelijaksi. Opinnot jatkuvat tutkinto-opiskelijana (40 op) mm. työelämäharjoitteluina. Työelämäharjoittelua on kevään 2024 aikana. Työelämäharjoittelua on haasteellista suorittaa oman työn ohella.

Hae erikoispolkuopintoihin

Opinnot aloitetaan avoimen AMK:n opiskelijana. Haet siis ensin avoimen AMK:n opiskelijaksi omassa haussaan. Pohjakoulutusvaatimuksena on Suomessa suoritettu sairaanhoitaja (AMK), ensihoitaja (AMK) tai kätilö (AMK) -tutkinto tai vastaava opistoasteen tutkinto. Tarkemmat tiedot hakemiseen liittyen löydät Opintopolusta. 

Kun ensimmäinen osio opinnoista (20 op) on suoritettu, haet tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa ja viimeistelet opintosi (40 op) tutkinto-opiskelijana. Koko koulutuksen suunniteltu kesto on 1 vuosi. Avoimen AMK:n opinnot ovat maksullisia, ja siten opinnoista peritään 200 euron opintomaksu. Tutkinto-opiskelijoille opiskelu on ilmaista.

Haku erikoispolkuopintoihin avoimen AMK:n opiskelijaksi on 2. - 15.5.2024. Opintopolkulinkki ja tarkempia tietoja koulutuksesta päivitetään tälle sivulle maaliskuussa 2024.

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta, opiskelijavalinnoista sekä hakulomakkeen. 

Kun olet suorittanut vähintään 20 opintopistettä opinnoista avoimessa AMK:ssa, olet hakukelpoinen syksyn erillishaussa, jossa haet tutkinto-opiskelijaksi. Tähän saat tarkemmat ohjeet syksyn 2023 aikana.