Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.3.2024
Terveydenhoitaja (AMK)

Terveydenhoitaja (AMK)

Onko sinulla sairaanhoitajan, kätilön tai ensihoitajan koulutus ja haluaisit opiskella vielä terveydenhoitajaksi? Nyt sinulla on mahdollisuus hakea terveydenhoitajakoulutukseen erikoispolkuopintojen kautta. Ensimmäisellä lukukaudella opiskelet avoimen AMK:n opintoina 20 op. Teoriaopinnoista suurin osa toteutuu etäopetuksena. Lähiopetuksena toteutuvat orientaatiopäivät ja simulaatiot sekä osa projektiharjoittelusta. Suoritettuasi vähintään 20 opintopistettä teoriaopinnoista avoimen AMK:n opintoina olet hakukelpoinen syksyn erillishaussa, jossa haet tutkinto-opiskelijaksi. Opinnot jatkuvat tutkinto-opiskelijana (40 op) mm. työelämäharjoitteluina. Työelämäharjoittelua on koko kevät 2025. Työelämäharjoittelua on haasteellista suorittaa oman työn ohella. 
 

Pelkästään avoimen AMK:n opinnot eivät anna terveydenhoitajan pätevyyttä.

Terveydenhoitaja toimii terveyden edistämisen, ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ja kansanterveystyön asiantuntijana. Terveydenhoitajan työssä korostuu valmius toimia yksilön, perheiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan terveyteen liittyvien voimavarojen tukijana ja edistäjänä. Työssä korostuu asiakaslähtöisyys, moniammatillisuus ja itsenäinen päätöksentekokyky.

Koulutukseen voit hakea, jos sinulla on Suomessa suoritettu sairaanhoitaja (AMK), ensihoitaja (AMK) tai kätilö (AMK) -tutkinto tai vastaava opistoasteen tutkinto. Katso tarkemmat hakukelpoisuusehdot Opintopolusta.

Monimuotototeutuksessa verkko- ja lähiopetusta

Terveydenhoitajakoulutuksen verkkototeutuksen ryhmässä opiskelet teoriaopinnot verkko-opetusmenetelmiä hyväksikäyttäen opintojen alkuun sijoittuvien muutaman orientaatiopäivän jälkeen. Opintoihin sisältyvät lähiopetuksessa toteutuvat simulaatioharjoitukset sekä työelämäharjoitteluina erilaisissa sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä.

Opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua ja opiskelijan on varauduttava siihen, että vuodessa suoritettavat terveydenhoitotyön opinnot edellyttävät tiivistä sitoutumista opiskeluun. Opiskelu Turun ammattikorkeakoulussa toteutuu innovaatiopedagogiikan lähtökohtien mukaisesti. 

Ensimmäisen neljän kuukauden aikana suoritetaan avoimen AMK:n opintoina (20 op): 

  • Perheen terveyden edistäminen I (5 op) 
  • Perheen terveyden edistäminen II (5 op) 
  • Terveydenhoitotyön erityiskysymykset (5 op) 
  • Terveydenhoitotyön kehittäminen (5 op)

Hae erikoispolkuopintoihin

Opinnot aloitetaan avoimen AMK:n opiskelijana. Haet siis ensin avoimen AMK:n opiskelijaksi omassa haussaan. Pohjakoulutusvaatimuksena on Suomessa suoritettu sairaanhoitaja (AMK), ensihoitaja (AMK) tai kätilö (AMK) -tutkinto tai vastaava opistoasteen tutkinto. Tarkemmat tiedot hakemiseen liittyen löydät Opintopolusta. 

Kun ensimmäinen osio opinnoista (20 op) on suoritettu, haet tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa ja viimeistelet opintosi (40 op) tutkinto-opiskelijana. Koko koulutuksen suunniteltu kesto on 1 vuosi. Avoimen AMK:n opinnot ovat maksullisia, ja siten opinnoista peritään 200 euron opintomaksu. Tutkinto-opiskelijoille opiskelu on ilmaista.

Haku erikoispolkuopintoihin avoimen AMK:n opiskelijaksi on 2. - 15.5.2024.

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta, opiskelijavalinnoista sekä hakulomakkeen. 

Kun olet suorittanut vähintään 20 opintopistettä opinnoista avoimessa AMK:ssa, olet hakukelpoinen syksyn erillishaussa, jossa haet tutkinto-opiskelijaksi. Tähän saat tarkemmat ohjeet syksyn 2024 aikana.