Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.12.2020
Tradenomi (AMK), myyntityö

Tradenomi (AMK), myyntityö

Myyntityön koulutuksessa saat laajan myyntityön ja liiketalouden osaamisen sekä valmiudet toimia hyvin erilaisissa myynnin asiantuntijatehtävissä. Myynnin tradenomikoulutusta on tarjolla vain muutamassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Myyntityössä menestyminen vaatii aktiivisuutta, rohkeutta ja halua hankkia uusia asiakkaita, hoitaa asiakassuhteita sekä tuloksentekokykyä. 

Myynti on yksi yrityksen kriittisistä menestystekijöistä ja myynnin työtehtävissä on hyvät työllisyysnäkymät. Pääpaino opinnoissa on vaativien asiantuntijapalvelujen myynnissä sekä yrityksille suunnatussa myyntityössä. Keskeisiä sisältöjä opinnoissa ovat myyntiosaamisen ohella markkinoiden toiminnan ymmärtäminen, kannattavuusajattelu, asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus sekä hyvät vuorovaikutustaidot.

Valmistuttuasi osaat toimia ammattimaisesti ja innovatiivisesti myynnin ja asiakastyön työtilanteissa. Olet hyvä asiakassuhteen rakentaja ja toimit itsenäisesti ja yrittäjämäisesti myynti- ja asiakastyön asiantuntijatehtävissä. Mahdollisia ammattinimikkeitäsi ovat esim. asiakasneuvottelija, myyntikoordinaattori, avainasiakasvastaava, yhteyspäällikkö, palveluneuvoja, myyntineuvottelija. 

Koulutuksen sisältö 

Myyntityön koulutus koostuu ydinosaamisesta (perus- ja ammattiopinnot), valinnaisuutta sisältävästä laajentavasta osaamisesta (vapaasti valittavat opinnot ja opinnäytetyö) sekä harjoittelusta. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, käytännön projekteja, työelämän toimeksiantoja ja opiskelua erilaisissa kehittämishankkeissa. 

Ensimmäisen lukuvuoden aikana perehdyt liiketoiminnan perusteisiin ja opit alalla tarvittavia viestintä- ja kielitaitoja sekä tiimityö- ja projektityöskentelytaitoja. Syyslukukauden aikana opiskelet liiketoimintaosaamisen perusteita oman valintasi mukaan joko suomen-, englannin- tai ruotsinkielisessä pienryhmässä. Perusopinnoissa opitaan henkilökohtaisen myyntityön perusteiden lisäksi laaja-alaista liiketoimintaosaamista kuten yritystoimintaa, markkinointia, tietotekniikkaa, taloushallintoa, juridiikkaa sekä viestintä- ja yhteistyötaitoja. 

Toisena ja kolmantena lukuvuotena valinnaisuus lisääntyy. Opintovalinnoillasi voit erikoistua myynnin eri osa-alueisiin: yritysmyyntiin ja myynnin johtamiseen. Yhdistelemällä opintoja ja valitsemalla ammatillista kehittymistäsi tukevia vapaasti valittavia opintoja luot oman osaamispolkusi. Oman opintotarjontamme lisäksi voit hyödyntää opinnoissasi ammattikorkeakoulujen yhteistä ympärivuotista verkko- ja kesäopintotarjontaa.

Harjoittelu on tärkeää oman osaamisen ja ammattiuran rakentamista. Harjoittelujaksoilla perehdytään ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin. Harjoittelu toteutetaan joustavasti opintojen aikana niin, että hankit itsellesi opintoihisi ja osaamispolkuusi sopivan harjoittelupaikan. Harjoittelu voidaan jakaa kahdelle lukuvuodelle tai suorittaa 5 kuukauden harjoitteluna. Harjoittelun aikana opiskelija saa usein aiheen myös opinnäytetyöhön. Opinnäytetyössä syvennät asiantuntijuuttasi valitsemallasi aihealueella.

Opiskeluaikana opiskelijalla on erinomainen tilaisuus hankkia kansainvälistä kokemusta opiskelemalla jossakin lukuisista ulkomaisista yhteistyökorkeakouluistamme. Opiskelijoille suositellaankin yhden lukukauden opintoja ulkomailla. Osa opinnoista suoritetaan kotimaassa englannin kielellä, jolloin opiskelija tutustuu näillä opintojaksoilla myös ulkomaisiin vaihto-opiskelijoihin. Myös harjoittelun voi tehdä ulkomailla. 

Tutustu myyntityön alumnitarinaan:  TALK: Hauskasta ideasta kasvoi menestyvä yritys - Muumimukit rahaksi

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Kati, myyntityön opiskelija, kertoo opiskelijaelämästään Taitteessa-sarjassa. Seuraa Katin ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme: