Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.2.2022
Tradenomi (AMK), myyntityö

Tradenomi (AMK), myyntityö

Myyntityön koulutuksessa saat laajan myyntityön ja liiketalouden osaamisen sekä valmiudet toimia hyvin erilaisissa myynnin asiantuntijatehtävissä. Myynnin tradenomikoulutusta on tarjolla vain muutamassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Jos olet kiinnostunut ihmisistä, vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa, asiakaspalvelusta, ratkaisuiden rakentamisesta asiakkaan tarpeisiin ja sinulla on tahto sekä kyky tehdä tulosta, myynti on sinun alasi. 

Myynti on yksi yrityksen kriittisistä menestystekijöistä ja myynnin työtehtävissä on hyvät työllisyysnäkymät. Pääpaino opinnoissa on vaativien asiantuntijapalvelujen myynnissä sekä yrityksille suunnatussa myyntityössä. Ratkaisumyynnin teorian lisäksi pääset osana myynnin opintoja treenaamaan myyntitaitoja käytännössä aidoissa yritystoimeksiannoissa, MyyntiAkatemia -oppimisympäristössä ja laajassa myyntikilpailutarjonnassamme.

Valmistuttuasi osaat toimia ammattimaisesti ja innovatiivisesti myynnin ja asiakastyön työtilanteissa. Olet hyvä asiakassuhteen rakentaja ja toimit itsenäisesti ja yrittäjämäisesti myynti- ja asiakastyön asiantuntijatehtävissä. Osaat toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä ja siksi osa opinnoista suoritetaan englanniksi. Lisäksi suositellaan yhden lukukauden opiskelua ulkomailla. Myyntityön tradenomilla on hyvät edellytykset toimia myös yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö 

Myyntityön koulutus koostuu ydinosaamisesta (perus- ja ammattiopinnot), valinnaisuutta sisältävästä laajentavasta osaamisesta (vapaasti valittavat opinnot ja opinnäytetyö) sekä harjoittelusta. Keskeisiä sisältöjä opinnoissa ovat myyntiosaamisen ohella markkinoiden toiminnan ymmärtäminen, kannattavuusajattelu, asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus, muutoskyvykkyys sekä hyvät vuorovaikutustaidot.

Opiskelumenetelmiämme ovat lähi- ja digiopetus, itsenäinen opiskelu, tiimityöskentely erilaisissa kehittämisprojekteissa sekä myyntitilanteiden harjoittelu monipuolisissa roolipelitilanteissa. 

Ensimmäisen lukuvuoden aikana perehdyt liiketoiminnan perusteisiin ja opit alalla tarvittavia viestintä- ja kielitaitoja sekä tiimityö- ja projektityöskentelytaitoja. Syyslukukauden aikana opiskelet liiketoimintaosaamisen perusteita oman valintasi mukaan joko suomen-, englannin- tai ruotsinkielisessä pienryhmässä. Ensimmäisenä vuonna työskennellään myös monialaisessa projektissa yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa.

Toisena ja kolmantena lukuvuotena valinnaisuus lisääntyy. Voit laatia henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS) yhdistelemällä ammattiopintoja ja valitsemalla ammatillista kehittymistäsi tukevia vapaasti valittavia opintoja ammattikorkeakoulun laajasta opetustarjonnasta. Voit myös lähteä opiskelijavaihtoon tai suorittaa harjoittelun ulkomailla.

Harjoittelu on tärkeää oman osaamisen ja ammattiuran rakentamista. Harjoittelujaksoilla perehdytään ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin. Harjoittelun aikana opiskelija saa usein aiheen myös opinnäytetyöhön. Harjoittelun voit suorittaa myös ulkomailla.

Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyön tekeminen sijoittuu yleensä kolmannelle opiskeluvuodelle. Opinnäyte on yleensä työelämää hyödyttävä kehitysprojekti, selvitys tai tutkimus.

Tutustu myyntityön alumnitarinoihin: 

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Kati, myyntityön opiskelija, kertoo opiskelijaelämästään Taitteessa-sarjassa. Seuraa Katin ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 25.7. - 5.8.2022 klo 15.00

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Polkuopintojen hakijoilta, joiden äidinkieli ja koulusivistyskieli on muu kuin suomi tai ruotsi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla avoimen AMK:n suomen kielen näyttökokeeseen. Näyttökoe järjestetään 3.6. ja ilmoittautuminen päättyy 31.5.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.