Sivu päivitetty 14.11.2018
Tradenomi (AMK), myyntityö

Tradenomi (AMK), myyntityö

Myyntityön koulutuksessa saat laajan myyntityön ja liiketalouden osaamisen sekä valmiudet toimia hyvin erilaisissa myynnin asiantuntijatehtävissä. Myyntityössä menestyminen vaatii aktiivisuutta, rohkeutta ja halua hankkia uusia asiakkaita, hoitaa asiakassuhteita sekä tuloksentekokykyä. 

Myynti on yksi yrityksen kriittisistä menestystekijöistä ja myynnin työtehtävissä on hyvät työllisyysnäkymät. Turun AMK:n myyntityön koulutus on yksi harvoista myyntiin keskittyvistä tradenomikoulutuksista Suomessa. Pääpaino opinnoissa on vaativien asiantuntijapalvelujen myynnissä sekä yrityksille suunnatussa myyntityössä.

Valmistuttuasi osaat toimia ammattimaisesti ja innovatiivisesti myynnin ja asiakastyön työtilanteissa. Olet hyvä asiakassuhteen rakentaja ja toimit itsenäisesti ja yrittäjämäisesti myynti- ja asiakastyön asiantuntijatehtävissä. Osaat toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä ja siksi osa opinnoista suoritetaan englanniksi. Mahdollisia ammattinimikkeitäsi ovat esim. asiakasneuvottelija, myyntikoordinaattori, avainasiakasvastaava, yhteyspäällikkö, palveluneuvoja, korvauskäsittelijä ja kiinteistönvälitysalan myyntineuvottelija.

Erikoistumisvaihtoehtoina B2B-myynti, rahoitus- ja vakuutusala sekä kiinteistövälitys

Keskeisiä sisältöjä opinnoissa ovat myyntiosaamisen ohella markkinoiden toiminnan ymmärtäminen, kannattavuusajattelu, asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Valinnoillasi voit erikoistua yritysmyyntiin (B2B-myynti eli asiakkaina yritykset), pankki- ja vakuutuspalvelujen myyntiin, sijoittamiseen tai/sekä kiinteistönvälitykseen. 

Myyntityön koulutuksessa opinnot sisältävät lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua. Lisäksi pääset suorittamaan opintoja mm. erilaisissa projekteissa, monialaisissa tutkimuspajoissa ja aidoissa ongelmaperustaisissa kehittämishankkeissa. 

Perusopinnoissa opitaan henkilökohtaisen myyntityön perusteiden lisäksi laaja-alaista liiketoimintaosaamista kuten yritystoimintaa, markkinointia, tietotekniikkaa, taloushallintoa, juridiikkaa sekä viestintä- ja yhteistyötaitoja. Ammattiopintojen moduuleissa voi erikoistua seuraaviin teemoihin:

  • B2B-myyntiin eli yritysmyyntiin, jossa myydään toisille yrityksille esim. asiantuntijapalveluita tai tuotteita.
  • Rahoitus- ja vakuutusalan moduulivalinnoilla voi sijoittua erilaisiin työtehtäviin pankkiin ja vakuutusyhtiöön. Nämä tehtävät voivat olla esim. myyntiä, asiakasneuvontaa, sijoitusneuvontaa tai korvauskäsittelyä. Sijoittamisen opinnoilla opiskelijalla on mahdollisuus läpäistä APV1-tutkinto. Tämä sijoituspalvelututkinto on arvostettu ja alan yritysten tunnustama tapa osoittaa sijoituspalvelutehtävissä vaadittava tiedollinen osaaminen.
  • Kiinteistönvälityksen moduulit suoritettuasi sinulla on hyvät mahdollisuudet läpäistä myös LKV-tutkinto (laillistettu kiinteistövälittäjä). 

Perus-, ammatti- ja vapaasti valittavien opintojen ohella tradenomiopintoihin kuuluu myös harjoittelua ja opinnäytetyö. Työharjoittelu on tärkeää oman osaamisen ja ammattiuran rakentamista. Harjoittelujaksoilla perehdytään ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin, joissa voi soveltaa teoreettisia tietoja ja taitoja. Harjoittelun aikana opiskelija saa usein aiheen myös opinnäytetyöhön.

 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019

Koulutukseen voi hakea myös avoimen AMK:n kautta: Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimessa AMK:ssa, esimerkiksi polkuopiskelijana, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaun kautta. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Valintakoe

Valintakoe on liiketalouden koulutuksen valtakunnallinen valintakoe, joka järjestetään 7.6.2019 klo 12.00.

Kokeeseen liittyvä ennakkoaineisto on ollut nähtävillä tällä sivulla 18.4. - 7.6.2019. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana koetilanteessa.

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Valintakoe tehdään valintaryhmän ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä hakukohteessa, eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa.

Aika: pe 7.6.2019 klo 12.00 - 14

Paikka: Turun AMK, Sepänkatu 1, Turku

Ohjeistus kokeeseen
Saavu koepaikalle viimeistään klo 11.30, valintakoe alkaa n. klo 12.00 ja kokeen kesto on kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia.

Mukaasi tarvitset

·        kirjoitusvälineet 

·        henkilöllisyystodistuksen, ajokortin tai passin (tarkastetaan valintakokeen yhteydessä)

Valintakoe on maksuton.

Paikoitustilaa löytyy kampusalueelta rajallisesti, joten suosi julkisia kulkuvälineitä, jos mahdollista. Jos käytät julkisia kulkuvälineitä, tarkista aikataulut ja varaudu myös mahdollisiin myöhästymisiin. Varauduthan siihen, että joudut käyttämään maksullista pysäköintiä, mikäli tulet omalla autolla. 

Valtakunnallisessa liiketalouden valintakokeessa on kolme osaa: kirjoitelma (10 p.), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (15 p.) sekä loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaava osa (15. p). Valintakoe kestää kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia. 

 

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Turun AMK:n Taitteessa-sarjassa pääset tutustumaan opiskelijaelämään. Sarjan 2. kaudella oli mukana tradenomiopiskelija Sofia, joka opiskelee myyntityötä. Seuraa Sofian ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme: