Sivu päivitetty 17.12.2017
Tradenomi (AMK), myyntityö

Tradenomi (AMK), myyntityö

Myyntityön koulutuksessa saat laajan myyntityön ja liiketalouden osaamisen sekä valmiudet toimia hyvin erilaisissa myynnin asiantuntijatehtävissä. Myyntityössä menestyminen vaatii aktiivisuutta, rohkeutta ja halua hankkia uusia asiakkaita, hoitaa asiakassuhteita sekä tuloksentekokykyä. Pääpaino opinnoissa on vaativien asiantuntijapalvelujen myynnissä sekä yrityksille suunnatussa myyntityössä.

Valmistuttuasi osaat toimia ammattimaisesti ja innovatiivisesti myynnin ja asiakastyön työtilanteissa. Olet hyvä asiakassuhteen rakentaja ja toimit itsenäisesti ja yrittäjämäisesti myynti- ja asiakastyön asiantuntijatehtävissä. Osaat toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä ja siksi osa opinnoista suoritetaan englanniksi. Mahdollisia ammattinimikkeitäsi ovat esim. asiakasneuvottelija, myyntikoordinaattori, avainasiakasvastaava, yhteyspäällikkö, palveluneuvoja, korvauskäsittelijä ja kiinteistönvälitysalan myyntineuvottelija.

Erikoistumisvaihtoehtoina B2B-myynti, rahoitus- ja vakuutusala sekä kiinteistövälitys

Keskeisiä sisältöjä myyntityön opinnoissa ovat myyntiosaamisen ohella markkinoiden toiminnan ja lainalaisuuksien ymmärtäminen, kannattavuusajattelu, asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus sekä hyvät vuorovaikutustaidot.

Moduulivalinnoilla voit opiskelujen aikana erikoistua haluamaasi myynnin osaamisalueeseen:

  • B2B-myyntiin eli yritysmyyntiin, jossa myydään toisille yrityksille esim. asiantuntijapalveluita tai tuotteita.
  • Rahoitus- ja vakuutusalan moduulivalinnoilla voi sijoittua erilaisiin työtehtäviin pankkiin ja vakuutusyhtiöön. Nämä tehtävät voivat olla esim. myyntiä, asiakasneuvontaa, sijoitusneuvontaa tai korvauskäsittelyä.
  • Kiinteistönvälityksen moduulit suoritettuasi sinulla on hyvät mahdollisuudet läpäistä myös LKV-tutkinto.

 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 14. - 28.3.2018

Koulutukseen voi hakea myös avoimen AMK:n kautta: Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimessa AMK:ssa, esimerkiksi polkuopiskelijana, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaun kautta. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Valintakoe

Valintakoe on liiketalouden koulutuksen valtakunnallinen valintakoe, joka järjestetään 8.6.2018 klo 12.00.

Kokeeseen liittyvä ennakkoaineisto on nähtävillä tällä sivulla 20.4. - 8.6.2018. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana koetilanteessa.

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Valintakokeeseen liittyvä ohjeistus julkaistaan tällä sivulla lähempänä valintakoetta. Tutustuhan ohjeeseen huolella ennen valintakoetta. Valintakoe tehdään valintaryhmän ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä hakukohteessa, eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa.

Lue valintakoeohjeistus täältä: Tradenomi- ja insinöörikoulutusten (päivätoteutus) valintakokeet kevään 2018 yhteishaussa

Valtakunnallisessa liiketalouden valintakokeessa on kolme osaa: kirjoitelma (10 p.), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (15 p.) sekä loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaava osa (15. p). Valintakoe kestää kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia. 

 

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Turun AMK:n Taitteessa-sarjassa pääset tutustumaan opiskelijaelämään. Sarjassa on mukana tradenomiopiskelija Sofia, joka opiskelee myyntityötä. Seuraa Sofian ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme: