Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.3.2016

Kevään yhteishaku alkoi 16.3.

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla 60 eri koulutusta. Syksyllä alkaviin koulutuksiin on aloituspaikkoja kaiken kaikkiaan yli 2300. Haussa ovat mukana sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. Viime vuoden kevään yhteishaussa Turun AMK:iin haki yhteensä yli 14 800 hakijaa.

Koulutuksiin haetaan yhteishaussa, joka alkaa 16.3.2016 ja päättyy 6.4.2016 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu netissä, Opintopolku-palvelussa. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille heinäkuussa. Opiskelu alkaa syksyllä 2016. 

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta neljällä eri alalla: kulttuurialalla, sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan alalla sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla. AMK-tutkinnon voi suorittaa joko päivätoteutuksena, jolloin opiskelu tapahtuu päivisin, tai monimuotototeutuksena työn ohessa. Päiväkoulutuksia yhteishaussa on tarjolla yhteensä 33 ja monimuotokoulutuksia 8.

Ylempi AMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, ja antaa siten saman kelpoisuuden esimerkiksi julkisiin virkoihin kuin tiedekorkeakoulujen ylempi korkeakoulututkinto. Kevään yhteishaussa on mukana 19 eri YAMK-koulutusta. Tutkinnon voi suorittaa työn ohessa. YAMK-tutkintoa voi hakea opiskelemaan, jos soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen on hankkinut kolme vuotta alakohtaista työkokemusta.

Tutustu kaikkiin haussa oleviin koulutuksiin tarkemmin tutkintohaussa.

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle valtakunnallinen esivalintakoe

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan valtakunnalliset valintaperusteet ovat muuttuneet. Tämän johdosta alan AMK-koulutuksissa on keväällä 2016 ensimmäistä kertaa käytössä esivalintakoe. Esivalintakoe on 3.5.2016. Koe on sähköinen ja se tehdään omalla tietokoneella. Esivalintakokeen perusteella osa hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen, jotka järjestetään touko-kesäkuussa.

Uutta valintakokeissa on myös tekniikan alalla: tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen tulee tänä vuonna ennakkomateriaali.

Lue aiheesta lisää:  Yhteishaku lähestyy - uutta valintakokeissa

Yhteishaussa asioidaan pääasiassa sähköisesti

Sähköinen asiointi yleistyy yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella Opintopolku-palvelussa (www.opintopolku.fi). Ja tänä keväänä myös hakemisessa tarvittavien liitteiden sekä opiskelupaikan vahvistamiseen liittyvien liitteiden toimitus toteutetaan ensimmäistä kertaa sähköisesti. Tutustu tarkempiin ohjeisiin: Liitteiden toimitus

Osassa koulutuksia on myös ennakkotehtävä. Ennakkotehtävien palautusaikataulut ja käytännöt vaihtelevat koulutuksittain: osassa palautus on sähköinen, osassa perinteisesti paperilla. Muista tarkistaa oman koulutuksesi ennakkotehtäväohjeet koulutuskohtaisilta sivuilta

Valintakoekutsut lähetetään sähköpostilla siihen osoitteeseen, joka Opintopolun hakulomakkeessa on ilmoitettu. Myös mahdolliset hakemuksen täydennyspyynnöt lähetetään sähköpostitse. Eli sähköpostia kannattaa tarkkailla säännöllisesti, ja tarkistaa myös sähköpostin roskapostilaatikko. 

Valintojen tulokset ilmoitetaan niin ikään sähköpostilla 1.7. Opiskelupaikka otetaan vastaan Opintopolussa, Oma Opintopolku -palvelussa, ja opiskelupaikan vahvistamiseen liittyvät liitteet toimitetaan sähköisesti (ks. liitteiden toimitus ).

Uusia YAMK-koulutuksia Turun AMK:ssa

Kevään yhteishaussa on mukana viisi uutta YAMK-koulutusta:

Insinööreille tarkoitetun myyntityön ylemmän AMK-koulutuksen tavoitteena on kehittää erityisesti asiakasrajapinnassa tarvittavia taitoja, liike-toimintaosaamista, esimiestaitoja sekä projektien hallintataitoja. Hyvinvointiteknologian koulutuksen erityispiirteenä on moniammatillinen yhteistyö insinöörien ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kesken.

Meritekniikkaan keskittyvä Marine Technology -koulutus tarjoaa insinööreille mahdollisuuden kehittää osaamistaan vaativissa meritekniikan asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Leadership and Service Design -koulutusta on järjestetty Turun AMK:ssa aiemmin kulttuurialan ammattilaisille. Nyt kevään yhteishaussa myös liiketalouden asiantuntijoilla on mahdollisuus hakea opiskelemaan palvelumuotoilua.