Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.3.2017

Yhteishaku on nyt

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla 46 koulutusta. Syksyllä 2017 alkavista koulutuksista 39 on AMK-tutkintoon ja 7 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa.

Koulutuksiin haetaan yhteishaussa, joka alkaa 15.3.2017 ja päättyy 5.4.2017 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu netissä, Opintopolku-palvelussa. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille heinäkuussa. Opiskelu alkaa syksyllä 2017. Lue lisää yhteishaun aikatauluista.  

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta neljällä eri alalla: kulttuurialalla, sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan alalla sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla. Hakukohteista neljä sijoittuu Saloon ja loput Turkuun. AMK-tutkinnon voi suorittaa joko päivätoteutuksena, jolloin opiskelu tapahtuu päivisin, tai monimuotototeutuksena työn ohessa. Tutustu koko koulutustarjontaamme tutkintohaussa.  

Uutta Turun AMK:ssa: opiskele tutkinto kokonaan netissä!

Verkko-opintoina suoritettavia tutkintokoulutuksia on kaksi: Sosionomi (AMK), päivätoteutus ja Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot . Kaikkiin Turun AMK:n koulutuksiin sisältyy verkko-opiskelua lähiopetuksen ohella, mutta nämä koulutukset eroavat muista siten, että tutkinnon voi todella opiskella kokonaan verkko-opintoina. Verkko-opintoja on mahdollista suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Ainoastaan koulutukseen sisältyvät mahdolliset intensiivijaksot sekä harjoittelut toteutuvat lähiopetuksena tai harjoittelupaikassa.

Ylemmällä AMK-tutkinnolla asiantuntija- ja esimiestehtäviin

Ylempi AMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, ja antaa siten saman kelpoisuuden esimerkiksi julkisiin virkoihin kuin tiedekorkeakoulujen ylempi korkeakoulututkinto. Kevään 2017 yhteishaussa on mukana 7 eri YAMK-koulutusta. Tutkinnon voi suorittaa työn ohessa. YAMK-tutkintoa voi hakea opiskelemaan, jos soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen on hankkinut kolme vuotta alakohtaista työkokemusta. Tutustu koulutuksiin tutkintohaussa.

Tekniikan alalla laaja koulutustarjonta

Turun ammattikorkeakoulu on laajentanut ja monipuolistanut tekniikan alan koulutustarjontaa. Varsinais-Suomessa eletään positiivisen rakennemuutoksen aikaa, tekniikan alan osaajia tarvitaan alueelle lisää. Tekniikan koulutuksista 9 on AMK-tutkintoon ja 2 YAMK-tutkintoon johtavaa.

Esimerkiksi Insinööri (AMK), konetekniikka  -koulutuksessa voi erikoistua meritekniikkaan, tuotantotekniikkaan, tuotekehitykseen tai moottori- ja energiateknologiaan. Konetekniikan kaikki erikoistumisvaihtoehdot tuottavat osaamista, jota voi soveltaa monissa työtehtävissä vahvassa nosteessa olevassa meriteollisuudessa tai muussa valmistavassa teollisuudessa. Konetekniikan lisäksi alalle tarvitaan myös muita tekniikan osaajia, tutustu koko tekniikan alan koulutustarjontaamme tutkintohaussa.