Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.3.2023

Harjoittelusta potkua uralle – takamatkalta suoraan seuratoiminnan ytimeen

Alun mutkien jälkeen liiketalouden opiskelija Kaisa Kirvesmäen matka suomalaisen huippujalkapalloseuran viestinnän sydämeen on ollut nopea ja tehokas. Mahdollisuus yhdistää viestintä ja markkinointi rakastamaansa lajiin vei Kaisan heti mukanaan. FC Interille onnistunut harjoittelijan rekrytointi toi lopulta vakituisen lisän tiimiin.

Liiketalouden opiskelija Kaisa Kirvesmäki havahtui unelmiensa harjoittelupaikkaan päivän myöhässä. Moni olisi saattanut jäädä vain harmittelemaan, mutta Kaisa tarttui puhelimeen. Rekrytointiprosessi ei ollut vielä ehtinyt pidemmälle, joten hän onnistui markkinoimaan itsensä mukaan, ja sen jälkeen perinteisemmin haastattelun kautta aina valituksi asti. Loppu on uraputkihistoriaa.

– Tarkempia odotuksia minulla ei ollut, olin lähinnä innoissani mahdollisuudesta yhdistää useampi intohimoni, sanoo Kaisa, jolle harjoittelupaikka tarjosi mahdollisuuden työskennellä paitsi markkinoinnin ja viestinnän, myös liikunnan ja erityisesti jalkapallon parissa. – Pääsin heti alusta toiminnan ytimeen, sain vastuuta ja mahdollisen näyttää osaamiseni sekä kehittää sitä.

Opinnoista työkaluja käytännön tekemiseen

Aiemminkin markkinoinnin parissa työskennellyt Kaisa on edennyt opinnoissaan jo loppusuoralle. Hän kertoo huomanneensa, kuinka hyvin opiskelu tukee työelämästä jo aiemmin kertynyttä osaamista ja miten tosipaikassa opintojen antiin on hyvä turvata.

– Haluan kiittää erityisesti lehtori Jaana Merikalliota, jonka opintojaksoilta on kertynyt runsaasti käytännön työkaluja, joita olen kyennyt heti hyödyntämään, Kaisa kehuu.

Harjoitteluaika sujui nopeasti ja tehokkaasti. Työn intensiivisen luonteen vuoksi harjoittelun tunnit oli tehty sisään parissa kuukaudessa ja oli päätösten aika.

– Olin opintovapaalla aiemmasta työstäni ja harjoittelun lähestyessä loppua, piti selvittää, onko täällä kenties jatkoa ja miettiä missä haluaisin tulevaisuudessa työskennellä. Kun Interiltä tarjoutui mahdollisuus jatkaa vakituisessa työsuhteessa, valinta oli loppujen lopuksi helppo ja saan toivottavasti jatkaa täällä pitkään, Kaisa kertoo.

– Työni on todella monipuolista. Vaikka sisällöt olisivat samanlaisia, ei yksikään päivä ole samanlainen. Saan tehdä monipuolisesti töitä hyvässä tiimissä ja olla aidosti mukana kehittämässä toimintaa. Vastaan koko seuran viestinnästä ja markkinoinnista, mm. nettisivuista, mainoksista ja somekanavista, kirjoitan uutisia, pääsen ideoimaan ja kehittämään toimintaa yhdessä hyvän tiimin kanssa sekä tekemään tekoja yhteiseksi hyväksi InterAction-toiminnassa, Kaisa listaa. Lisäksi työ on mahdollistanut naisten harrastejoukkueen perustamisen, ja Kaisa toimii joukkueessa pelaajavalmentajana.

Veikkausliigan pyöriessä pelipäivät rytmittävät pitkälti myös Kaisan työtä ja ovat oma kokonaisuutensa. 
– Kotipeleissä hoidan mediakutsut, kulkuluvat ja muut käytännönjärjestelyt mediaa varten, lehdistötilaisuudet sekä teen itsekin pelaajien jälkihaastatteluja someen ja kannattajille järjestetyissä tilaisuuksissa. Vierasmatseissa kuljen mukana tai seuraan matsin televisiosta ja hoidan somen päivitykset etänä.

Tulevaisuudessa Kaisa toivoo pääsevänsä yhä vahvemmin mukaan seuran kehittämiseen.
– Haluan jatkossakin haastaa itseäni, hyödyntää oppimaani ja kehittää osaamistani. On ollut hienoa, miten Interissä olen päässyt alusta asti itse mukaan tekemään, ei ole tarvinnut vain katsella sivusta.

FC Inter haluaa harjoittelun hyödyttävän aidosti kaikkia osapuolia

Myös FC Interin puolelta ollaan tyytyväisiä harjoittelijan rekrytointiprosessiin sekä sen jälkeiseen tehtävänkuvan kehitykseen.

– Harjoittelijan rekrytoiminen sujui oikein hyvin. Saimme Turun AMK:n rekrytointipalveluilta kaiken tarvitsevamme avun ja prosessi oli sujuva, FC Interin Hallintopäällikkö Lauri Kemppainen kertoo. 

Seuralla on aiempaakin kokemusta onnistuneen harjoittelun kautta töihin jääneistä Turun AMK:n opiskelijoista. – Tämä on kaikkien kannalta hyvä ja looginen, sekä maantieteellisestikin todella lyhyt reitti, mahdollisuus oli vain hetkeksi unohtunut. Rekrytointipalvelujen avustuksella oli helppo päästä takaisin harjoittelijoiden hakuprosessiin kiinni, Lauri sanoo.

FC Interille on keskeistä, että myös opiskelijat saavat kaiken hyödyn irti harjoittelustaan ja seurassa halutaan panostaa harjoitteluaikaan täysillä parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.
– On tärkeää, että harjoittelijoita hakeva yritys sitoutuu itsekin prosessiin ja kantaa vastuunsa harjoittelijoita kohtaan varmistamalla riittävät ohjausresurssit ja mielekkäät työt. Näin pidetään huolta, että harjoittelusta on aidosti hyötyä kaikille osapuolille, Lauri summaa.
– Me Interillä haluamme sitoutua juuri tähän. Tulemme jatkossakin rekrytoimaan harjoittelijoita ja tarkoituksena on samalla kerätä osaajapoolia, josta kenties löytyisi ammattilaisia jatkossa avautuviin työmahdollisuuksiin.

Kiitosta saavat niin Turun AMK:n ura- ja rekrytointipalvelut kuin opiskelijatkin.

– Ehdottomasti suosittelemme Turun AMK:n rekrypalveluita myös muille harjoittelijoita kaipaaville, Lauri sanoo ja jatkaa: Tarjolla tuntuu olevan laajasti erilaista osaamista, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Kiinnostuitko?

Turun ammattikorkeakoulun rekrytointipalvelut toimii linkkinä Varsinais-Suomalaisten yritysten ja organisaatioiden sekä tulevaisuuden huippuosaajien välillä. Olipa kyseessä avoin työ- tai harjoittelupaikka, opinnäytetyö- tai projektitoimeksianto, tavoitamme opiskelijat nopeasti ja tehokkaasti. Tarjoamme kattavasti apua myös rekrytointiprosessiin.