Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.5.2022

PUNC - Professional Uncertainty competence

Kyky käsitellä epävarmuutta voimavarana on ratkaisevan tärkeää nykypäivän ammattilaisille mutta myös organisaatiolle, jossa he työskentelevät ja kouluttajille, jotka kouluttavat tulevaisuuden työntekijöitä, ja lopulta myös koko yhteiskunnalle. Aikaisemmat tutkimukset kuitenkin osoittavat, että korkeakouluilla ei ole riittävästi tietoa, taitoja ja työkaluja, joiden avulla he pystyisivät tukemaan heidän oppijoitaan kehittääkseen kykyään käsitellä epävarmuutta positiivisella, luovalla ja tuottavalla tavalla.

PUNC (Professional Uncertainty competence) -projektin on tavoitteena vastata tähän tarpeeseen sekä tukea ja kouluttaa kouluttajia edistääkseen oppijoidensa epävarmuusosaamista. Hanke tuottaa eurooppalaisiin korkeakouluihin soveltuvan opettajan oppaan ja työkalupaketin, joiden avulla korkeakoulujen henkilökunta voi suunnitella ja toteuttaa epävarmuuden kohtaamista ja sen osaamisen kehittymistä osana erilaisia oppimisympäristöjä ja oppimisprosessia. 
 

Erasmus+
punc small.png

Lue lisää

Epävarmuusosaaminen on tärkeä työelämätaito

https://www.turkuamk.fi/fi/ajankohtaista/2655/epavarmuusosaaminen-tarkea-tyoelamataito/

Epävarmuuden kääntäminen voimavaraksi on tärkeä nykypäivän taito – mutta miten se tehdään?

https://www.turkuamk.fi/fi/artikkelit/2875/epavarmuuden-kaantaminen-voimavaraksi-on-tarkea-nykypaivan-taito-mutta-miten-se-tehdaan/