Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.1.2017

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin päättynyt - tutkintokoulutus kiinnostaa maksullisenakin

Yhteishaku vieraskielisiin koulutuksiin päättyi eilen keskiviikkona 25.1. Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla kolme AMK-tutkintoon johtavaa englanninkielistä koulutusta tekniikan, liiketalouden sekä terveyden ja hyvinvoinnin aloilla.

Kaikkiaan hakijoita Turun ammattikorkeakouluun kevään ensimmäisessä yhteishaussa oli 916, joista ensisijaisia hakijoita 293. Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa aloituspaikkoihin on pysynyt miltei vuoden 2016 tasolla.

Kokonaishakijamäärä laski jonkin verran viimevuotisesta. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville hakijoille tutkintoon johtava vieraskielinen koulutus on pääsääntöisesti ensi syksystä alkaen maksullista.

Hakijalukuihin vaikutti maksullisuuden mukaan tulon ohella hakukohteiden määrän laskeminen neljästä kolmeen. Liiketalouden ja tietotekniikan koulutukseen hakijoita oli vuotta 2016 vähemmän. Suomalaisten ensisijaisten hakijoiden määrä näihin koulutuksiin kuitenkin kasvoi tänä keväänä.  Liiketalouden International Business- koulutus on ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena, verkko-opintoina toteutettava.

Englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen hakijoita oli sitä vastoin jopa enemmän kuin viime vuonna. Tämänkin taustalla on suomalaisten hakijoiden lisääntynyt määrä, ulkomaisia hakijoita oli käytännössä sama määrä kuin vuonna 2016.

Maksullisuuden vaikutusta hakijamääriin on tässä vaiheessa vielä vaikea arvioida. Selkeimmin luvuista näkee, että aikaisempina vuosina joistakin Aasian maista, kuten Vietnamista ja Nepalista, on haettu liiketalouden ja tietotekniikan koulutuksiin huomattavasti tämän vuotista enemmän. Afrikan maiden osaltakin hakijoiden määrässä on laskua jonkin verran. Poikkeuksen muodostaa sairaanhoitajakoulutus, jossa kokonaishakijamäärä näiden maanosien osalta on samalla tasolla tänäkin vuonna. Kokonaisuudessaan EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien ensisijaisten hakijoiden määrä väheni viidenneksellä viime vuotiseen verraten.

‒Olemme iloisia ja tyytyväisiä että koulutuksemme kiinnostaa kansainvälisestikin ja hakijamäärän lasku oli odotettua lievempi, sanoo rehtori Vesa Taatila.

Kevään seuraava yhteishaku on 15.3.–5.4.2017, jossa Turun ammattikorkeakoulussa on 46 hakukohdetta. Pääasiassa suomenkielisiä, mukana myös liiketalouden Master-tason englanninkielinen koulutus: Master of Business Administration, Service Design

Seuraavana vuorossa valintakokeet, opiskelu alkaa syksyllä

Englanninkielisten Bachelor-koulutusten valintakokeet järjestetään huhtikuussa. Valintakoekutsut lähetetään aikaisintaan 13.3.2017.

Opsikelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.6.2017 ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 14.7. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat elo-syyskuussa.

Lue lisää: Yhteishaun aikataulut

Uutta: jatkuva hakumahdollisuus tutkimusryhmiin

Vuoden alusta on Turun ammattikorkeakoulussa käynnistynyt myös täysin uudenlainen mahdollisuus hakeutua opiskelemaan YAMK-tutkinto tutkimusryhmässä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että opiskelija työskentelee valitsemansa Turun AMK:n tutkimusryhmän jäsenenä, esim. projektipäällikkönä tai asiantuntijana, opiskelujensa ajan. Tarjolla on kaksi hakukohdetta: Insinööri (ylempi AMK), tutkimusryhmäopinnot tai Tradenomi (ylempi AMK), tutkimusryhmäopinnot .

Tällä hetkellä on mahdollisuus hakea 7 eri tutkimusryhmään opiskelemaan, mutta tarjontaa lisätään kuluvan vuoden aikana. Tutkimusryhmäopintoihin on jatkuva haku, eli hakemuksia voi jättää koko vuoden ajan, muulloinkin kuin yhteishakuaikaan.

‒Pyrimme monin eri tavoin monipuolistamaan ja joustavoittamaan korkeakoulututkintoon johtavaa koulutustarjontaamme palvellaksemme työelämän muuttuvia tarpeita, toteaa rehtori Taatila.