Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.3.2020
Insinööri (AMK), tuotantotalous

Insinööri (AMK), tuotantotalous

Tuotantotalouden koulutuksen tavoitteena on valmistaa insinöörejä, jotka kykenevät työskentelemään globaaleilla työmarkkinoilla ammateissa, joissa tarvitaan sekä tekniikan että liiketalouden osaamista.

Vahvimpina osaamisalueinaan tuotantotalouden insinöörikoulutuksesta valmistuvilla opiskelijoilla ovat liiketoimintaosaaminen erityisesti myynti- ja hankintatoimen osalta, projektiosaaminen, yritysten prosessien hallinta, teollinen palveluliiketoiminta, toimitusketjunhallinta sekä kansainvälisyys yhdistyneenä hyvään kielitaitoon, innovatiivisuuteen ja vuorovaikutustaitoihin. Valmistuneet ovat haluttuja työntekijöitä sekä alueen yrityksissä että kansainvälisesti.

Tekniikkaa, taloutta ja kansainvälisyyttä

Tuotantotalouden koulutus sisältää perus- ja ammattiopintoja, valinnaisia opintoja, teknisen suuntautumisen opintoja, vapaasti valittavia opintoja sekä harjoittelua ja opinnäytetyön. Opiskelu tuotantotalouden insinöörikoulutuksessa on käytännönläheistä ja projektimaista. Ammatillisissa opinnoissa yritysyhteistyötä tehdään erilaisissa toimeksiannoissa.

Tuotantotaloutta voi Turun ammattikorkeakoulussa opiskella myös yrityksessä oppien ns. InTO (Insinööriksi työssä oppien) - mallin mukaan. Opiskelijan on silloin mahdollista suorittaa toisesta vuodesta alkaen jopa noin puolet opinnoista yrityksessä.

Pääaineena on tuotantotalous. Opiskelija suuntaa opintojaan valitsemalla opintojen toisen vuoden keväällä teollisuudenalan, jonka erityispiirteisiin tuotantotalouden osaamista sovelletaan. Teollisuudenalan valintana voi olla esim. konetekniikan eri osa-alueet (koneautomaatio, tuotantotekniikka, tuotekehitys, meritekniikka), energia ja ympäristötekniikka, ajoneuvo- ja kuljetustekniikka, informaatio-, tieto- ja viestintätekniikka, materiaali- ja prosessitekniikka, rakennustekniikka sekä kiinteistöjohtaminen.

Ammatillinen profiili hankitaan ja terävöitetään valitsemalla vaihtoehtoisia moduuleja toisen opiskeluvuoden keväästä alkaen. Opiskelija voi erikoistua esim. hankintainsinööriksi, laatuinsinööriksi, tuotanto- ja tuotekehitysinsinööriksi tai logistiikkainsinööriksi eri alojen tarpeisiin. 

Koulutuksessa painottuu vahvasti myös kansainvälisyys. Jokainen tuotantotalouden opiskelija suorittaakin osan opinnoistaan ulkomailla, esimerkiksi vaihto-opiskelujaksolla tai harjoittelussa.