Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.12.2022

Kiitos innostavasta vuodesta 2022

Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme innostavasta työvuodesta. On ollut iso ilo päästä taas tekemään ”normaalimpaa” työtä pahimpien pandemiahaasteiden rauhoituttua, vaikka maailman aaltoilu ei olekaan muilta osin rauhoittunut.

Onneksi olemme saaneet omalla alueellamme nauttia suhteellisen normaalista tilanteesta. Toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaan, sillä reseptillä maamme on aiemminkin saatu pidettyä hyvällä reitillä. 

Turun ammattikorkeakoulun vuoteen on mahtunut paljon iloja, joista yhteisöllisempiin mutta edelleen joustaviin työtapoihin palaaminen on ollut monella tavalla kärjessä. Sen lisäksi olemme mm. rakentaneet uutta strategiaa, saaneet vuosia sote-alan kumppanien kanssa työstetyn harjoittelumaksuruljanssin vihdoin kohdalleen, lisänneet vaikuttavaa TKI-työtämme alueen tulevaisuuden rakentamiseksi ja pystyneet tarjoamaan opiskelumahdollisuuksia aiempaa suuremmalle joukolle tulevaisuuden tekijöitä sekä Suomesta että ulkomailta. 

Turun ammattikorkeakoulu on olemassa vain alueen ja sillä toimivien organisaatioiden menestyksen tukemiseksi. Uudessa strategiassamme olemme määritelleet tavoitetilaksemme olla vaikuttava työelämän korkeakoulu. Tulemme jatkossa tekemään aiempaakin enemmän töitä auttaaksemme vihreän talouden, hyvän elämän ja hybridityöskentelyn kehittymisessä sekä Varsinais-Suomessa että laajemmin Itämeren alueella.  

Kumppanuus on jatkossa meille kaiken keskiössä oleva tekemisen tapa, joka tuo lisäarvoa oppimiseemme, tutkimukseemme ja kehittämiseemme. Tulemme olemaan Varsinais-Suomen työelämän tukena yhdessä alueen muiden oppilaitosten kanssa. Pyrimme siihen, että kumppanimme Suomessa ja maailmalla tuntevat meidät tuloksellisesta asiantuntemuksestamme. Haluamme olla luottamuksen arvoisia.  

Tulevaisuuden ennustaminen on taas kerran vaikeaa, mutta globaaleista ongelmista riippumatta minulla on vahva usko varsinaissuomalaisten ihmisten ja organisaatioiden tulokselliseen työhön. Yhdessä ja toisiamme tukien pystymme rakentamaan tästä vuosikymmenestä niin hyvän kuin mahdollista. Siinä työssä on ilo olla mukana suurella joukolla. 

Oikein suuret kiitokset kaikille vuodesta 2022. Erinomaisen rauhallista juhla-aikaa ja vielä parempaa vuotta 2023. 

Vesa Taatila, rehtori 

 

Joululahjoitus Itämerelle 

Tänäkään vuonna emme lähetä paperisia joulukortteja. Sen sijaan teimme lahjoituksen Itämeren hyväksi John Nurmisen säätiölle.  

Itämeri on sairas, rehevöitynyt ja saastunut, mutta se voidaan vielä pelastaa. Pidämme Itämerestä hyvää huolta säilyttääksemme sen terveenä ja monimuotoisena jälkipolville.   

Ryhmäkuva Itämeri-projekteissa mukana olevista asiantuntijoistamme

Kuvassa joukko Itämeren hyväksi työskenteleviä asiantuntijoita Turun AMK:sta. 

Tiesitkö, että teemme laajaa tutkimustyötä Itämeren hyväksi? Asiantuntijamme, tutkijamme ja opiskelijamme ovat mukana pitämässä Itämerestä hyvää huolta, jotta se säilyisi terveenä ja monimuotoisena jälkipolville. 

 

Hyvää joulua Turun ammattikorkeakoululta.png