Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.10.2021

Tiedä ja vaikuta: tutkittua ja testattua tietoa kestävästä kehityksestä

Osana Turun kaupungin 1,5 asteen ilmastokampanjaa kutsumme sinut mukaan ottamaa selvää, oppimaan ja vaikuttamaan ilmaston hyväksi. Turun ammattikorkeakoulu vastaa ilmastonmuutokseen erityisesti tarjoamalla tarvittavaa tietoa, osaamista ja ratkaisuja. Tietoa on myös helposti kenen tahansa saatavilla.

Lisääntynyt tieto lisää tutkitusti vastuunottoa kestävyydestä ja innostaa toimimaan. Poimi alla olevasta listauksesta itsellesi parhaiten sopivat tavat kasvattaa tietämystä ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä. Vinkit soveltuvat erityisesti eri alojen asiantuntijoille ja opiskelijoille, mutta myös muille aiheesta kiinnostuneille.

1,5 asteen ilmastokampanjan sydänlogo, henkilö pöydän ääressä ja huonekasvi

Lue kiertotalouden uusimmista tuulista ja ratkaisuista

Talk-verkkolehden kiertotalous-osio tuo esille kiertotalouden eri ulottuvuuksia ja pyrkii herättämään keskustelua maailman tilasta ja toimista kohti parempaa huomista:  https://talk.turkuamk.fi/kategoria/kiertotalous/ . Lehti sisältää suomen- ja englanninkielisiä artikkeleita.

Opiskele kestävää kehitystä ilmaisilla verkkokursseilla

Esimerkiksi Climate University tarjoaa ilmaisia kestävään kehitykseen liittyviä kursseja suomeksi ja englanniksi: https://climateuniversity.fi/  

Useiden korkeakoulujen yhteistyössä toteuttamat kurssit soveltuvat korkeakouluopiskelijoille ja kenelle tahansa kestävästä kehityksestä kiinnostuneille. Lue lisää uutisesta Oppia ilmastonmuutoksen torjumiseen .

Käytännössä testattua tietoa – Turun AMK:n julkaisut 

Ympäristö

Kaupunkipurot

Hampputalo

Ruokokirja

Koulutus 

Kestävä kehitys korkeakoulutuksessa  

Redesigning Education - Visions and Practices

Kiertotalous

Menetelmiä kiertotalouden opettamiseen
Methods for Circular Economy Teaching

Textile flows in Finland 2019

Ihmisen ja luonnon välinen suhde

Human and nature

Katso kestävän kehityksen lukuvinkkejä kirja-arvioista

Yliopettaja, erityisasiantuntija Taru Konst on kirjoittanut kirja-arvioita kestävään kehitykseen liittyvästä kirjallisuudesta Talk-verkkolehden keskity kirjaan -sarjassa.

Seuraa Turun kaupungin 1,5 asteen ilmastokampanjaa

Turku haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä. Poimi vinkit itsellesi sopiviin ilmastotekoihin seuraamalla kampanjaa somessa: #hiilineutraali2029 #turku #kylmääki