Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.1.2022

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin käynnistyy

Kevään ensimmäinen yhteishaku korkeakouluihin alkaa tänään 5.1.2022 ja päättyy 19.1. Yhteishaussa on tarjolla englanninkielisiä AMK- ja Master-tutkintoon johtavia koulutuksia. Turun ammattikorkeakoululla on kevään yhteishaussa tarjolla viisi koulutusta.

Turun ammattikorkeakoulussa on yhteishaussa kaksi AMK- ja kolme Master-tutkintoon johtavaa koulutusta. Aloituspaikkoja koulutuksissa on yhteensä 110. Englanninkieliseen AMK-tutkintoon johtavat Information and Communications Technology -koulutus ja uusi Early Childhood Education -koulutus. Master-tutkintoon johtavat Service Design, Creative Design Management ja Industrial Quality Management -koulutukset, joista kaksi viimeksi mainittua toteutetaan verkko-opintoina.

Uusi eri aloille yhteinen valintakoe englanninkielisissä AMK-koulutuksissa

AMK-koulutuksiin opiskelijat valitaan YO-todistuksen, korkeakouluvalmiuksia mittaavan kansainvälisen SAT-testin ja International UAS Exam -valintakokeen perusteella. Kokeen ensimmäinen vaihe on samankaltainen kuin suomenkielisten koulutusten AMK-valintakoe, mutta hakijat tekevät sen etänä. Ensimmäisen vaiheen läpäisseet hakijat kutsutaan kokeen toiseen vaiheeseen, joka on online-ryhmähaastattelu. International UAS Examin lopullisiin pisteisiin vaikuttavat kokeen molemmat vaiheet.

Master-koulutusten opiskelijavalinnoissa ei ole valtakunnallista yhteistyötä. Valinnat tehdään joko ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella, todistusvalinnalla tai etävalintakokeella.

Vuodesta 2020 alkaen korkeakoulujen kevään yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun. Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään toinen yhteishaku on 16.3.–30.3.2022, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Kevään erillishaussa mahdollista hakea bio- ja kemiantekniikan insinööriopintoihin kemian lukio-opinnoilla

Tänä keväänä Turun ammattikorkeakouluun on mahdollista hakea bio- ja kemiantekniikan insinööriopintoihin kemian lukio-opinnoilla. Haussa on 10 aloituspaikkaa ja kynnysehtona viisi lukion kemian kurssia suoritettuna vähintään 8,00 keskiarvolla. Hakuaika on 17.-31.1.2022, ja valinnat julkaistaan jo helmikuussa. Lisätietoa löytyy Opintopolusta .